Complete house renovation in Highgate

A period property was updated to accommodate modern family life

Complete house renovation with sliding doors & windows for a period property in Highgate

A period property in Highgate was in need of complete modernization, as well as a carefully-considered extension to comply with exacting planning requirements. The existing small space of the lower ground floor, leading directly to the garden, was opened up to become a large open plan kitchen diner, including a comfortable seating area for television viewing. Two sets of Cero sliding door systems were installed on each side of the L-shaped space, one with three panels, and two for the narrower width. A fixed panel window sits between the two systems to allow maximum light to flood into the kitchen. Further light is introduced to the space through the large rooflight above the dining table.

The ground floor was extended above the kitchen to accommodate a large light family room, with generous picture windows overlooking the garden on two aspects,  with a practical opening window on the other side for ventilation. Directly above this room is the guest bathroom, which has frosted glass on the large feature window, and again an opening window on the adjacent side.

The finished project is a bold interpretation of a home renovation where the new elements of the extension contrast starkly with the existing architecture.